Gördes tarihi ve doğal önemi bugüne dek ne yazık ki anlaşılamamıştır. Gördes Çayı üzerinde sanayi tesisinin olmadığı tek akarsudur. Bu amaçla DSİ 2050 yılına kadar Gördes Çayı çevresinde 4 adet (Gördes, Çağlayan, Başlamış ve Düvertepe) içme suyu barajı planlamış ve bunlardan bir tanesi olan Gördes Barajını kısmen faaliyete geçirilmiştir. Bu eşsiz vadinin bozulmadan gelecek nesillere devir edilmesi sadece bizim için bir değil aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi için yaşamsaldır. Su havzasının koruma-kullanma dengesi içerisinde organik bir tarım bölgesine evirilmesi; bölgede yetişen az miktarda ürünün yapılacak butik üretimlerin profesyonel olarak markalaştırılması ve üretilen materyallerin orta-üst gelir gruplarına katma değerli olarak satışının yapılması gerekmektedir.
Tarımda önceliğimizin şu an için örgütsüz, plansız kısaca sahipsiz kalan Gördes köylüsünün tamamen kumar mantığı ile bugüne kadar yürüttüğü tarımsal faaliyetlerini çağın gereksinmelerine uygun bilimsel, verimli ve sürdürülebilir bir ekonomik olduğu kadar ekolojik bir faaliyet haline getirilmesidir.
Tarımla ilgilenen nüfusun üretici birlikleri içerisinde örgütlenmesiyle birlikte bilinçlendirilerek toplam kalite yönetimine uygun şekillendirilmesi hem üreticinin hem de tüketicinin kazandığı yepyeni bir üretim modeliyle mümkün olabilir.
En büyük hayalimiz verimli bir tarımsal üretim sonucu meydana getirilen ham mamulün bozulmadan gerekli paketleme ve depolama işlemlerine tabi tutularak doğru zamanda ve doğru yerde yani katma değerli olarak üreticiden direkt olarak tüketiciye ulaştırılarak yaratılan artı değerin kazan kazan mantığı içerisinde adil paylaştırılmasıdır.
Kısacası bugüne kadar verilen göçlerden de anlaşılacağa üzere kamu tarafından sağlanan tarımsal ve diğer sosyal desteklemeler olmasa gündelik hayatını bile sürdüremeyen köylünün yeniden üretime kazandırılarak yeniden toplumun saygın bir üyesi haline getirilerek yaşadığı toplumsal ortamda kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün hedef gösterdiği gelişmiş çağdaş toplumlarda olduğu gibi bilinçli, varlıklı, özgür, örgütlü bir çiftçiye dönüştürülmesi temel amacımızdır.
Bu misyon ile gelecek nesillere örnek teşkil edecek üretim ve örgütlenme modelleri geliştireceğiz ve milli güvenlik sorunu haline gelen ülkemizin sürdürülebilir ve sağlıklı beslenme problemini yerli ve milli kaynaklarımız ile çözebileceğimizi süreç içerisinde herkese ispat edeceğiz. Bu inançla diyoruz ki; “HER ÇİFTLİK KALEMİZDİR”
Bu projenin amacı, Gördesli üreticilere tarımsal faaliyetlerinde ihtiyaç duyacakları her türlü teknik, idari, bürokratik bilgi ve üretim süreç desteği sunarak üretici dostu bir çiftçi danışmanlık sistemi kurmaktır.
a. Proje ekibi:
Gördes'te öncelikle hali hazırda tarımsal faaliyette bulunan ve / veya bulunmayı düşünen yani tarımsal üretime yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilere danışmanlık yapan içinde veteriner ziraat mühendisi ve diğer teknik ekiple birlikte hukukçuları da bulunduracak yepyeni genç ve dinamik bir ekip kuracağız. Bu ekip sadece başvuran değil uygun koşulları sağlayan tüm üreticilerimiz için;
Kısacası projenin tasarlanması, ön izinlerinin alınması, daha sonra ruhsatlandırılması ve son olarak imalatının gerçekleştirilmesi aşamasındaki tüm müşavirlik hizmetlerinin verilmesini ve işletmenin açılmasına kadar hemşerilerimiz adına aktif süreç yönetimi ve yönlendirmesi yapacağız.
Yatırımcımızı ne kamusal işlemlerle boğulmasına, daha başlamadan vazgeçmesine izin vereceğiz ne de uzayan süreç içerinde onu yılgınlığa düşürecek olan bürokrasinin oyuncağı haline getirilmesine müsaade edeceğiz. Her türlü bürokratik işlemde yanında olacağız ve bizzat süreci proje ekibin içinde olan mevzuata hâkim avukatlarımız ile sürekli olarak hem maddi hem de manevi olarak yatırımcımızın yanında olduğunu hissettirerek onu hem cesaretlendireceğiz hem de pro-aktif olarak destekleyeceğiz.
b- Arge ve Planlama ekibi
Proje ekibimizden bağımsız kuracağımız bu ekibin öncelikli görevi hali hazırda üretim yapan ve daha sonra gerçekleşen projeler ile hayata geçen tüm tarımsal işletmelerimizin verimli bir tarımsal faaliyet sürdürmesini sağlamak için gerekli olan tüm planlama hizmetlerinin sağlamasını yapacaktır. Görevleri:
c- Süreç takip ekibi:
Bu kuracağız ekip ise kuracağımız üretici birliğine üye olan tüm üreticilerimizin tarımsal üretim sürecinde,
d- Pazarlama ekibi
Kuracağımız bu ekip öncelikle ürettiğimiz ürünleri hem yerel hem de ulusal bazda pazarlamak amacıyla üreticiyi tüketiciyle birleştirecektir. Bu amaçla başta coğrafi işaretleme, markalaşma ve tanıtım süreçlerine ağrılık verilecektir.
Üreticilerimizin ürünlerini pazarlamak için başta sosyal medya olmak üzere mecralarda pazarlama danışmanlığı verilecektir. Bu amaçla üreticilerimize özgün internet siteleri yapılacak bu sitelerin yönetiminde ve gerektiğinde reklam verilerek yapılacak sponsorlu yayınlarında destek olunacaktır. Kargo firmaları ile üretici birliği üzerinden doğrudan toplu yıllık taşıma sözleşmeleri yapılacaktır.
Ayrıca belediyemiz ile diğer belediyeler arasında imzalanacak işbirliği protokolleri ile hemşerilerimiz kendi ürünlerini halk ve üretici pazarlarında direkt satış imkânı bulacaklardır. Bu pazarlara ulaşım amacı ile üreticilerimize toplu taşıma ve nakliye desteği verilecektir. Belediyenin tüm nakliye araçları tüm kamyon ve kamyonetler yapılacak protokollerle üretici birliğinin hizmetine verilecektir.
Belediye direkt olarak alım satımının içinde yer almasa da üretimin katma değerli pazarlanmasında her zaman aktif rol oynayacak üreticinin yanında ona her daim pozitif ayrımcılık uygulayacaktır.
Besicilik yapan gerçek üreticilerin hayvanlarını direkt olarak kesimhaneye göndermelerine ve hayvanlarını peşin paraya gerçek değerinde satmalarına imkan sağlayacağız. Yapacağımız toplu kesim pazarlıkları ile kilo bazlı karkas kesime gönderilecek hayvanların nakliyesini biz üstleneceğiz. Bu yolla kesimhane düşüm evraklarının süreç takip ekibine ulaştırıp besicilerimizin karkas kesim desteğinden yararlanmalarının önünü açacağız.
Aynı şekilde şehrimizde üretilen sütün tek elden toplanmasının ve tek elden 3 er aylık ihaleler ile kamu gözetiminde peşin ödeme ile satılmasının ve sağlıklı bir süt taşımasının yapılabilmesinin yolunu açmak için süt toplama merkezi yapacağız. Sonuç olarak üreticimiz ürünü peşin satma hatta önden avans alma imkânını sağlayacağız. Sütü vadeli satan fakat vade farkı alamayan ama yemi vadeli alan ama vade farkı ödeyen özetle çaresiz bırakılan üreticimize can suyu olacağız.
Tarımsal üretimin vazgeçilmez unsuru yetişmiş insan gücüdür. Sürdürülebilir bir tarımsal üretim için ihtiyaç duyulacak iş gücünün temini ve eğitimi amacıyla bu ekibi kuracağız. Açacağımız kurslara katılan gerekli eğitimi alan tüm hemşerilerimize gerekli sertifikasyonları sağlayarak eğitimli birer çalışan haline getireceğiz. Ayrıca işletme sahibi üreticilerimizi de kendi üretim modeli içerisinde çalışmadığı dönemde de farklı iş kollarında çalışarak gelirini çeşitlendirme imkânı sağlayacağız.
Bu ofise üye olacak eğitimli üreticiler değişik zamanlarda bir başka üreticiye çalışmaya gittiğinde maliyetleri düşürmek amacıyla yine belediye olarak ulaşım desteği vereceğiz. Çalışanın emeğine ortak olan dayıbaşı ve şoför parasını ortadan kaldırıp hem üreticinin hem de çalışanın kazandığı yeni bir dayanışma modeli uygulayacağız. Tüm çalışanların üretici tüm işverenlerinde üretici olduğu yepyeni imece modelini örgütleyeceğiz. Bu imece içinde karşılıklı yardım eden üreticilere sgk desteği sağlayacağız. Dayanışmayı sadece örgütlemeyeceğiz ayrıca teşvik edeceğiz.
Gördes’te yapılacak projeler sonucunda gelişecek olan tarımsal büyümenin sürdürebilmesi amacıyla tarım alet-ekipmanların yapımı ve tamiri çok önemli olacaktır. Bu amaçla bu ihtiyacı karşılamak için acilen gelişmiş bir tarım atölyesinin kurulması desteklenecektir. Yöreye özgü tarımsal üretimi kolaylaştıran tarımsal aletlerin kredilendirilebilmesi için yerli malı ve tarımsal krediye uygunluk belgesi alınması için gerekli akreditasyon süreçleri belediye tarafından desteklenecektir.
KOSGEB ve Sanayi bakanlığının destekleme programlarından yararlanılması amacıyla sanayi esnafımıza proje ve eğitim desteği verilecektir. Düşük metre kareli dükkânların toplanarak birlikten güç doğar felsefesi ile sanayi esnafımızın KOBİLEŞMESİ teşvik edilecektir. Sanayi esnafımıza hukuki olarak büyüme imkânları sunarak ortaklık bilincinin ve verimli bir üretim ve kazanç sağlama ortamı sağlayacağız.
Kuracağımız istihdam ofisi sayesinde mevsimsel olarak tarımsal üretimde çalışamayan işgücünün dönemsel olarak sanayide çalıştırılmasını imkânını sağlayacağız. Böylelikle ek işgücü desteği vereceğimiz sanayi esnafına yardımcı olacak vasıfsız işgücünün yeni bir meslek edinmesinin önünü açacağız.
Yaz dönemi ve hafta sonlarında eğitim çağında bulunan tüm öğrencilerin mutlaka bir meslek dalında kendilerini yetiştirmelerini teşvik edeceğiz. Bu amaçla belediye bünyesinde ama sanayi deki ustaların gözetimde meslek edindirme kursları açacağız. Bu kurslarda temel eğitim alıp, sanayide part-time çalışacak öğrencilerimize öğlen yemeği ve SGK desteği vereceğiz.
Üreticilerimizin ürettiği ürünleri katma değerli satması için tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kuracağız. Bu bölgede mutlaka markalaşmayı sağlayıp, gıda denetimini eksiksiz gerçekleştireceğiz. Bu bağlamda belediye olarak öncelikle:
Gördes’in perakende halı ticaretine alışkın yetişmiş ve Türkiye çapında satış noktaları olan girişimci bir nüfusu vardır. Amacımız bu kitleyi yeniden motive etmektir. Öncelikle bu kitleyi yeniden girişimci ofisimizde eğitime alacağız. Çağın yeni pazarlama taktikleri olan e ticaret hususunda gerekli eğitimleri aldıracağız. Bunun yanında birebir pazarlama teknikleri ve finansal yönetim hususlarında uzmanlardan eğitim aldıracağız.
Bu ofisten mezun olan genç girişimcilere sanal ofis, muhasebe desteği ve en önemlisi tarımsal üreticilerimizle ortaklıklar kurdurarak yapılan tarımsal üretimlerin direkt olarak profesyonel olarak iç ve dış pazarlarda satılmasını sağlayacağız.
Ortak oluşturacağımız araç ve makine parkını Gördes in ürünlerinin pazarlanması amacıyla verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayacağız.
Acilen Gördes el halısının ulusal ve uluslararası arena da tanımı için reklam kampanyası düzenleyeceğiz. Gelen misafirlerin ziyaret edebileceği aktif olarak halı dokunan bir hem müze hem de imalathane olarak kullanılabilinecek bir merkez açacağız.
Bu merkezde istihdam ofisiyle birlikte yürütülecek çalışmalarla birlikte mevcut işgücüne yeni bir meslek edindireceğiz. Tarımsal üretimin mevsimsel olarak yapılamadığı dönemlerde halkımıza alternatif bir kazanç yolu sağlayacağız.
Bu merkezde üretilen halıların bizzat satılması için yani pazarlanması sürecini bizzat destekleyeceğiz. Başta duyarlı belediyeler olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına kadın emeğinin değer kazanmasına katkı sunmaları için birebir baskı yapacağız. Zira belediye olarak ilk halısını dokuyan üretici kadınlara ham madde desteği vereceğiz. Tezgâhların belediye tarafından sağlandığı bu merkezde hem kadın emeğini geliştireceğiz hem de örgütlediğimiz kadın emekçilerin dinlenme zamanlarında sosyalleşmelerini sağlayacağız.
Süreç içerisinde cevre illerden gelen misafirlerimizin hem turistik bir gezi yapıp hem de direkt olarak kadın üreticilerimizden ürün alabildiği ÜRETİCİ KADIN PAZARINI kuracağız. Bu pazarda sadece kadın üreticilerimizin satış yapmasını sağlayacağız. Alacağımız bayan zabıtalarla birlikte sadece kadınların ürün sattığı ve denetiminde sadece kadın zabıtaların sağladığı bir ortam oluşturacağız.
Bu pazarın yapıldığı gün başta İzmir olmak üzere Manisa, Akhisar ve Salihli’den pazara gelmek isteyen tüm yurttaşlarımızın toplu ulaşımını biz sağlayacağız. Gördes’imizi bu yolla tekrar cazibe merkezi haline getireceğiz.
Şehrimizin büyük bir zenginliği olan zeoltin sadece topraktan kazınma yoluyla değil içinin oyularak aynı Ürgüp Göreme de olduğu gibi tarım ürünlerinin depolanmasında kullanılması için örnek bir depo yapıp çalıştıracağız. Bu yöntemle şehrimizin ege bölgesinde yetiştirilen başta patates olmak üzere değişik tarım ürünlerinin depoculuğunun merkezi haline getireceğiz. Zeolit maden yataklarının aktif olarak doğa dostu olarak kullanımın yolunu açacağız.
Böylelikle şehrimize yıl boyunca aktif bir nakliye bulunması ve navlunu arttıran dönüş yükü problemimizi aşacağız.
Şu an için dönüş yükü olmadığı bahsi ile Türkiye’nin en pahalı navlununu Gördesli üreticilerimiz ve doğal olarak tüketicilerimiz ödemektedir. Böyle yüksek navlun ödenen bir yerde ne üretim gelişebilir ne de ticaret canlanabilir.
Başta belediye bünyesindeki araçlar olmak üzere tüm nakliye araçlarının verimli kullanılabilmesi amacıyla taşıma birliği kuracağız. Acil durumlar hariç dönüş yükü olmadan nakliye araçlarımızı harekete geçirmeyeceğiz. Türkiye standartlarında makul bir navlun bedeline yani standardı belli bir km hesabına uygun tek fiyat uygulamasına geçeceğiz
Sadece nakliyecinin kazandığı bir sistemin kısa vadede kar getirebileceği fakat uzun vadede sürdürülemeyeceğini sürekli olarak çift nakliye ödenen bir şehrin ticari yapısının hızla erozyona uğrayıp yok olacağını anlatacağız.
Her hafta gerçekleşen sayısız yaralamalı ve ölümlü kazalara bundan sonra asla müsaade etmeyeceğiz. Yapacağımız denetimlerle Gördes Akhisar yolunda tır/tanker konvoylarının oluşmasına izin vermeyeceğiz. Yol boyunca mobil denetim mekanizması koyarak kimsenin en kutsal olan yaşam hakkının böyle sorumsuzca ihlal etmesine müsaade etmeyeceğiz. Kuracağımız denetim ağına Gördes halkını da aktif olarak sürece dâhil edeceğiz.
Gördes ve Akhisar yol çıkışında araç şoförleri bizzat uyaracağız ve buna ilişkin gerekli yasal tebligatları yapacağız. Buna uymayan araçlar hakkında hem idari hem de cezai işlemler yapılması amacıyla başta ulaştırma bakanlığına ve daha sonra da cumhuriyet savcılıklarına başvurularda bulunacağız.
Önceliğimiz Gördes’imizin aslına uygun olarak yeniden tek katlı ve yani bahçeli evlerden oluşan depreme karşı dayanıklı bir kent haline getirilmesidir. Acilen son dönemde yapılan ve beton kalitesi hakkında çeşitli iddiaların olduğu yüksek katlı evlerin deprem testlerini yapacağız. Kentimizin yüksek katlı binalarının röntgenini çekip depreme dayanıksız olanları hakkında ivedilikle kentsel dönüşümü başlatmalıyız.
Depreme dirençli ve olası bir doğal felakete hazırlıklı bir Gördes i bir an önce oluşturmalıyız. Deprem anında yapılması gerekenler başta olmak üzere yaşanması muhtemel bir felaket senaryosuna karşı halkımızı bilinçlendirmeli ve buna ilişkin gerekli provaları aralıklı olarak tekrar ederek bu gerçekle yaşadığımızı sürekli olarak vurgulamalıyız.
İlk etapta Kepez bölgesinde yaklaşık 500 dönüm arazide bahçeli konut yapmaya uygun 300 m2 lik 1000 adet arsa üreteceğiz. Bu arsaları belediyenin gözetiminde anlaşmalı inşaat firmalarına orta ve alt gelir gruplarının alabileceği bugün için sıfır araç paralarına yani çok makul rakamlara mal ederek satacağız. Ev almak isteyenler sıradaki arsaya başvurarak öncelikle parayı belediyemize yatıracak. Baştan belli olan projeye uygun olarak yapımcı firma üretimi gerçekleştirecek ve belediyemizin mühendisleri tarafından hak ediş raporları onaylanmadan hiçbir ödeme yapılmayacaktır. Üç ay içerisinde tamamlanan evler hak sahiplerine hemen üç ay içinde ikametgâhlarını alma şartıyla teslim edilecektir. Asla arsa spekülasyonuna müsaade etmeden acil bir nüfus hareketliliğini sağlayabiliriz ve İller bankasından Gördes’imizin aldığı payı arttırabiliriz. Böylelikle kentlerde şu an için büyükşehirlerde geçinemeyen başta emekliler olmak üzere tüm yoksul kentlilere büyükşehirdeki dairelerini satıp kırsalda bahçeli bir evde yaşama ve üstüne nakit paralarının kalabileceğini vurgulayarak şehrimize çekebiliriz.
Hemen tüm Gördeslilerin eski tapularının bulunduğu yıllardır bakımsızlıktan kentsel çöküntü alalına dönmüş olan “Aşağı Gördes” diye anılan Eski Gördes’i mevcut hali ile kamulaştıracağız. Çarşıbaşı’ndan başlamak üzere aslına uygun olarak tarihi yapısına sadık kalarak yeniden restorasyonunu yaparak üst gelir grubuna tabii yatırımcılara yeniden yapım karşılığında tahsis edeceğiz. Tarihi Gördes’in yeniden inşası hem şehrimize yeni bir nüfus hareketi sağlayacak hem de ticaretle birlikte turizmi geliştirecektir.
Önceliğimiz belediyeye ait otelin acilen bakımdan geçirilmesi içinde bulunan tüm birimlerin eskisi gibi faal işler bir yapıya kavuşturulmasıdır. Şehir içinde nezih, temiz bir iş oteli olarak hizmet vermesi gerekmektedir.
Yeni yapılan millet parkının bir bölümünün acilen tine-house otele dönüştürülmesi böylelikle Gördes’e gezmeye gelen ziyaretçilerin keyif alacağı yepyeni bir çerçeveye kavuşturulması gerekmektedir. Kış döneminde isteyen üniversitelilere yurt olarak ta bu tesisinin bir kısmını kullandırabiliriz. Fakat yaz döneminde kamp yapmak isteyen spor kulüplerine, birer aylık eğitim kampları açan üniversite hazırlık ve dil okullarına tahsis edebiliriz.
Karayağcı Göleti çevresini de karavan turizme seven karavancıların ve motor sporu tutkunlarının uğrak noktası haline gelebilecek güzel ve doğal bir tesis yapmamız gerekmektedir. Bu gölete atılacak balıklarla da olta balıkçılığı teşvik edilerek bu alanı cazibe alanına çevireceğiz.
Kayacık kalesi ve tarihi Gördes kalesinin kazı çalışmalarına başlanılması için aktif tutum alacağız. İlçemizi Tarihi Kentler Birliği üyesi yapacağız. Düzenli olarak okul çağına gelmiş her Gördesliye doğal bir rehber gibi Gördes tarihini ve doğasını, ören yerlerini öğretip gezdireceğiz. Gezi turları ile gelen misafirlerimize kendi yetiştirdiğimiz rehberlerin eşlik etmesini sağlayacağız. Böylelikle gençlerimize hem dillerini geliştirme hem de sosyalleşme imkânı verirken aile ekonomisine katkı sağlamalarına destek olacağız.
Kuracağımız bu merkezde başta obezite mücadele olmak üzere koruyucu sağlık uygulamaları yapacağız. Bağımlıkla mücadele amacıyla başta psikolojik destek olmak üzere toplumsal hayata bu kardeşlerimizin rehabilitasyonun sağlayacak çeşitli istihdam projelerini yürüteceğiz. Ailelerin karşılaştığı ergen ve çocuk rahatsızlıklarının çözümü için psikolog desteği sağlayacağız. Evlenmeden önce başvuru anında çiftlerle psikolog görüşmesini mutlaka gerçekleştireceğiz. Evlilik esnasında kadına veyahut erkeğe karşı şiddete karşı çiftleri bilgilendirip şiddet mağdurlarını tespit ve tedavilerinde aktif rol oynayacağımız gibi bu mağdurlara bu merkezde bulunacak hukukçular aracılığı ile aktif hukuki destek vereceğiz.
Devlet hastanesine getirilemeyen uzman doktorlar ve diyaliz işlemleri için özel hastanelerle yapacağımız protokoller doğrultusunda belirli uzman hekimleri haftanın belirli günlerinde bu merkezde part time çalışmalarına imkân sağlayacağız.
Açacağımız kreşlerle hem okul öncesi eğitimi destekleyeceğiz hem de çalışma yaşamına katılan kadınların özgürleşmesine hizmet edeceğiz. Okul öncesi eğitimi sadece kent merkezinde değil kırsala kaydırarak okul öncesi tüm çocuklarımızın kişisel gelişimine katkı sunacağız.
Aynı toplum sağlığı projemiz gibi kuracağımız eğitim merkezinde okul dışında gençlerin ve yetişkinlerin bir ömür boyu kendilerini geliştirecek eğitimleri almalarını ve başta yabancı dil olmak üzere evrensel değerlere ulaşmasının önünü açacağız.
Üniversite sınavlarındaki başarısızlığı aşmak için lise cağındaki gençlerimize pozitif ayrımcılık yapacağız. Her branşta başarılı belirli sayıda öğrencilerimizi üniversite sınavına hazırlayacağız. Aileler açısından göçün bir nedeni olan lisede iyi bir okulda gençlerin okuması gerçeği karşısında bu soruna acil bir çözüm bulacağız. Orta öğretimde çok başarılı olan genel eğitim kalitemizin lise de döneminde de vereceğimiz ek destekle zirveye taşıyacağız.
Gördes Belediyemiz takdir edilesi bir uygulamayla tüm köylerimize düğün salonları yapmıştır. Kamu gücüyle yapılan bu yatırımlar belli işlevlerinin dışında uzun sürelerle atıl durmaktadır. Bu mekânları değerlendirerek yaz aylarında köy çocuklarımızın eğitim yaşamlarından kopmamaları, nitelikli eğitim konusunda destek sağlanması amacıyla haftanın belli günlerinde eğitimciler ve yapılandırılmış bir program çerçevesinde hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlayacak projeyi gerçekleştireceğiz. Projenin yapılandırılmasını ve yürütülmesini atanamamış-sözleşmeli veya yaz tatilini değerlendirmek isteyen öğretmenlerimizle sağlayacağız. Projemizin ilk yılında 3 köyümüzde bir pilot uygulama yapacağız. Bu çalışmadan elde edeceğimiz geri bildirim ve tecrübelerle Köy Çocukları İçin Yaz Okulu Projemizi yaygınlaştıracağız.
Gördes’te sporu salt futbolla indirgemeyeceğiz. Birinci önceliğimiz kentte her yaştaki insanımızı yapabileceği bir spor dalı ile ilgilenmesini sağlamak olacaktır. Sporu sadece gençlik cağında yapılan bir faaliyetten beşikten mezara kadar sürecek bir zamana yayacağız. Bu amaçla tüm alternatif spor dallarında amatör olarak faaliyet gösteren bütün takımları destekleyeceğiz. Özelikle yüzme havuzunu da kullanarak gençlerin çok rahat milli sporcu olup, yüksek öğrenim çağına geldiğinde gerek yurt içi gerekse de yurt dışında burs almasını kolaylaştıran yani gençlerin önünü açan su topu gibi spor dallarına ekstra önem vereceğiz.
Gördes Kültür Sanat ve Dayanışma Vakfını kuracağız. Önceliğimiz Gördes’imizin kadim kültürünün geliştirilerek gelecek nesillere taşınmasıdır. Değişik illerde faaliyet gösteren tüm Gördesliler derneklerini hiçbir siyasi saik olmaksızın tek çatı altında toplayacağız. Bu vakıf aracılığı ile verilecek öğrenci burslarını hem tatmin edici bir rakama yükselteceğiz hem de burs sayısını arttıracağız. Sadece burs vermekle kalmayıp kardeş hemşeri olarak eşleştireceğimiz burs olan ve burs verenleri sosyal ortamlarda tanıştırıp birbirlerine emanet edeceğiz.
Bu sistem içerisinde burs alan bursiyerleri de aynı şekilde çalışma hayatına başladığında ihtiyaç sahibi bir başka kardeşine sahip çıkmasını sağlayacağız. Kuracağımız gönül köprüleri ile değişik görevlerde gerek özel gerekse de kamu görev yapan hemşerilerimizi hem tanıştıracağız hem de aktif bir dayanışmanın parçası haline getireceğiz.
Mutlaka başta İzmir ve Manisa olmak üzere gençlerimizin en azından yurt çıkıncaya dek kadar kalabilecekleri özel öğrenci misafirhaneleri yapacağız. Bu misafirhanelerin altına Gördesliler lokali açıp hemşerilerimizin gurbette birbirlerini tanımalarını ve dayanışmalarının alt yapısını hazırlayacağız. Daha sonra bu misafirhaneleri çoğaltmaya çalışacağız.
Kendilerinin ulusal veya uluslararası alanda ispatlamış saygın Gördeslilere 5 Eylül Kurtuluş Şenliklerinde şehrimize çağırıp yılın Gördeslisini seçeceğiz. Buradaki tek amacımız hemşerilerimiz arasındaki paylaşımları arttırıp şu an Gördes’te yaşayan gençlerin ufkunu açmak olacaktır.
Dünyada ve ülkemizdeki hammadde fiyatlarının artışı ve ithalat maliyetlerinin sürekli yükselmesi nedeniyle çok önemli bir kültür ürünü olan basılı kitapların fiyatları ciddi şekilde yüksekte, dar ve orta gelirlilerin nitelikli kültür ürünlerine ulaşması zorlaşmaktadır. Kamucu hizmet anlayışımızla bu konuda en dezavantajlı kesimi oluşturan köy çocuklarımız için mobil kütüphane oluşturacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi veya kardeş bir belediyeden hibe olarak alacağımız bir belediye otobüsünü imkânlarımızla gezici kütüphane haline getireceğiz ve hem Gördes çapında düzenleyeceğimiz kitap bağışı kampanyası hem de belediyemiz imkânlarıyla nitelikli çocuk kitaplarıyla donatacağız. Gezici kütüphanemiz bir program dâhilinde sürekli olarak köylerimizi gezecek ve çocuklarımıza okumaları için ödünç kitaplar sağlayacak. Ayrıca zaman zaman çocuk edebiyatı yazarlarını Gördes’te misafir ederek gezici kütüphanemiz aracılığıyla onları köylerimizle buluşturacağız “Orda Bir Köy Var Yakında!” başlığı altında buluşmalar düzenleyeceğiz.